Bezienswaardigheden Suriname

Suriname heeft een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een vakantie of rondreis in Suriname. Wij zetten de drie belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rij en we hopen dat je hiermee een geslaagde reis tegemoet gaat in het fascinerende Suriname. We bespreken hier kort Brownsberg Natuurpark, de Commewijne Rivier Cruise en Natuurreservaat Raleighvallen.

Brownsberg Natuurpark: schitterend tropisch regenwoud

Dit natuurpark bevindt zich op ongeveer 130 kilometer afstand van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo en is een aanrader als je de drukte van de stad even wilt ontvluchten. In dit tropische regenwoud maak je kennis met de mooiste natuurfenomenen zoals talloze watervallen. Er zijn diverse wandelpaden aangelegd die jou meenemen naar de mooiste plekjes van het regenwoud. Vooral het bergplateau bij het Brokopondo-stuwmeer is een aanrader. Vanaf deze plek heb je schitterend uitzicht over de omgeving. Een unieke belevenis die ongetwijfeld veel indruk op je maakt.

Commewijne River Cruise: historie en het Suriname van nu

Ben je op vakantie in Suriname en onderneem je graag onvergetelijke activiteiten? Geniet dan van een Commewijne River Cruise. Het district Commewijne ligt tegenover de Surinaamse hoofdstad en is gelegen aan de Commewijne Rivier. Tijdens een cruise vaar je onder meer langs koloniale plantages en maak je bovendien kennis met een stukje visserij van Suriname. Beide aspecten geven je een inkijkje in het vroegere Suriname, maar ook in hoe het land nu is. Dit levert ongetwijfeld meer respect op voor het Suriname van vroeger en nu.

Natuurreservaat Raleighvallen: kleurrijke flora en fauna

Wil je helemaal één zijn met de natuur? Breng dan wat uurtjes door in Natuurreservaat Raleighvallen. Flora en fauna is hier in rijke mate aanwezig en daarom hoef je je geen enkele seconde te vervelen. Natuurreservaat Raleighvallen is een favoriete bestemming voor vogelliefhebbers, maar biedt ook zeker meer. Je kunt er eindeloos wandelen en klimmen. Voor verkoeling dompel jij je onder in de Moedervallen. Een hoogtepunt is ongetwijfeld de top van de Voltzberg. Een absolute mustsee vor elke Suriname-liefhebber!